Sportfysiotherapie is bedoeld voor zowel de geblesseerde sporter, als niet geblesseerde sporters die hun prestaties op een hoger niveau willen krijgen. Maar niet-sporters die ambities hebben om te beginnen kunnen ook bij de sportfysiotherapeut terecht voor adviezen.

De Sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich na zijn studie fysiotherapie heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Daardoor weet hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is. Zo is deze deskundige dus de aangewezen persoon voor:

  • de behandeling van een sportblessure
  • het adviseren en begeleiden bij het uitoefenen van hun sport om tot betere prestaties te komen en de kans op blessures te verminderen,
  • en bovendien komt zijn deskundigheid goed van pas om mensen die (weer) willen gaan sporten, te adviseren en te begeleiden.
  • De actieve revalidatie staat op de voorgrond. Géén vaste programma’s of schema’s, maar een op het individu afgesteld schema, waarin de doelstellingen van de sporter/patiënt centraal staan.