Join(t) Forces: Het programma voor preventie van blessures en verbeteren van prestaties.

Aanleiding: Join(t) Forces is een initiatief van Spomed, een gespecialiseerd sportmedisch centrum en dr. Thomas Patt, orthopedisch chirurg. Aanleiding voor het ontwikkelen van Join(t) Forces is onze ambitie om op zowel lokaal als op landelijk niveau, een gestandaardiseerd oefenprogramma als warming-up te introduceren ter preventie van knieblessures.

Achtergrond: Sport is belangrijk voor de gezondheid van het kind. Maar zodra blessures ontstaan, kan de tol erg hoog zijn. Met soms grote gevolgen op korte, maar ook op lange termijn. Wij als fysiotherapeuten van Bewust Bewegen hebben gemeend om het blessurepreventieprogramma Join(t) Forces onder de aandacht te brengen bij sportverenigingen. Zodat we samen met de leden van de sportverenigingen blessures kunnen voorkomen.

Warming-up:  bestaat uit een uitdagend en effectief trainingsprogramma ter preventie van blessures bij kinderen. Door deze warming-up kan de kans op blessures met 50-70% afnemen. Naast blessurepreventie zorgt de warming-up ook voor een prestatieverbetering, doordat de bewegingskwaliteit van de kinderen verbetert.

Testen: Naast een warming-up biedt Bewust Bewegen ook testen aan. Deze testen onderzoeken de bewegingskwaliteit van de kinderen. Een goede bewegingskwaliteit geeft bescherming tegen blessures. Eén veldtest kan een grove indicatie geven van de bewegingskwaliteit. Wanneer in de veldtest aandachtspunten worden gevonden, wordt een aanvullende test aangeraden. Aan de hand van de uitkomst van deze test wordt een aanvullend individueel oefenprogramma aangeboden om de bewegingskwaliteit en de sportprestaties te verbeteren.

Is Join(t) Forces iets voor uw sportvereniging, neem rustig contact met ons op voor meer informatie. Wij komen ook graag bij u om hier meer over te vertellen!