Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen.  In Balans is een effectieve groepscursus die bestaat uit:

  • één informatiebijeenkomst
  • drie cursusbijeenkomsten
  • tien weken trainingsbijeenkomsten

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi, een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht.

U leert om in balans te blijven en steviger op de benen te staan.  U ontwikkelt sterkere benen en u verbetert uw evenwichtsgevoel.

In onze praktijk hebben wij twee deskundige docenten die deze cursus geven, te weten Colin Siers en Jolanda Mencke. Zij zijn speciaal getraind om u op uw eigen niveau te begeleiden.

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een deel van de In Balans cursus vanuit de aanvullende verzekering, voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.